خرما استعمران یا خرما سایر
چهارشنبه , مهر ۱۶ ۱۳۹۹
خانه / خرما مضافتی | رطب مضافتی
خرما مضافتی درجه یک بم

خرما مضافتی | رطب مضافتی

خرما مضافتی یا رطب مضافتی از محبوب ترین خرما جهان و از بهترین ارقام خرمای تجاری ایران به شمار می آید.

در ایران بیش از ۱۰۰ رقم خرما کاشت و برداشت می شود ولی همه آنها قابلیت تجاری شدن یا به عبارت دیگر به صورت زیاد ( تناژ بالا ) تولید نمی شود.

از ارقام خرما های تجاری ایران می توان به ترتیب به خرما مضافتی، خرما شاهانی، خرما زاهدی، خرما استعمران ( خرما سایر )، خرما کبکاب، خرما پیارم، خرما کلوته، خرما ربی، خرما شهابی، خرما خاصویی، خرما گنتار ( خرما آلویی ) و غیره اشاره کرد. که در راس این ارقام، رطب مضافتی هر ساله بیشترین مقدار صادرات را به خود اختصاص داده است.

خرید و فروش خرما مضافتی ایران

در ایران خرما مضافتی همانند دیگر خرما ها، در اواخر تابستان برداشت آن اغاز شده و به دنبال آن خرید و فروش خرمای مضافتی شروع می شود. در این زمان بسیاری خرمای مضافتی را روی نخل (یا پیش خرید)  و برخی در پای نخل و حتی به صورت تحویل درب سردخانه یا کارخانه تحویل گرفته و بسته بندی می شوند.

بعد از بسته بندی، رطب مضافتی ایران توسط دیگر شرکت ها و تجار در بازار داخل و صادرات، خرید و فروش می شود.
در ایران بیشترین حجم این معاملات از زمان برداشت رطب مضافتی تا پایان ماه مبارک رمضان می باشد.
همانطور که میدانید خرمای مضافتی ۳ مرحله خارک، رطب، خرما را طی میکند تا مورد استفاده قرار گیرد.
این محصول بیشتر در مرحله رطب و خرما مورد خرید و فروش قرار می گیرد.

 خارک و رطب مضافتی

تفاوت خرما مضافتی با رطب مضافتی

بسیاری بر این باورند که رطب مضافتی همان خرما مضافتی می باشد در حالی که این طور نیست.

همانطور که در بالا اشاره شد ابتدا شکوفه های درخت نخل تبدیل به خارک ( میوه سفت و نارس ) می شود. با گذشت زمان، آفتاب سوزان تابستان خارک را به محصول آبدار و شیرین تبدیل می کند که به این مرحله رطب مضافتی گفته می شود.

بافت رطب مضافتی نرم تر از رطب مضافتی و رنگ محصول در این مرحله مقداری قرمز مایل به مشکی یا همان بور می باشد. بسیاری این محصول را به صورت رطب مضافتی برداشت و استفاده می کنند مانند رطب کبکاب.

اما برخی دیگر، رطب مضافتی روی نخل را تقریبا بعد از گذشت ۲۰ روز برداشت می کنند. در این مرحله رطوبت محصول کمتر شده، که به این مرحله خرمای مضافتی گفته می شود. بافت محصول در این مرحله مقداری سفت تر از حالت رطبی بوده و رنگ آن قهوه ای تیره و مشکی تر می باشد.

خارک و رطب و خرما مضافتی

انواع بسته بندی خرما مضافتی ایران

بسته بندی خرمای مضافتی یکی از فاکتور های موفقیت در بازار رقابتی خرید و فروش رطب مضافتی می باشد.

بعد از برداشت خرما مضافتی ایران، بسیاری از کشاورزان محصول را در کارتن ها و با برند های عمومی ( از جمله خرمای مضافتی ایران، خرمای مضافتی بم، خرمای مضافتی صادراتی ) بسته بندی می کنند و بسیاری دیگر از جمله صاحبان برند، سرمایه گذاران و سردخانه داران محصول برداشت شده را در سبد های مخصوص به صورت فله از کشاورز تحویل گرفته و بعد از فرایندی خرمای مضافتی بسته بندی می شود.

در حال حاضر بهترین بسته بندی خرمای مضافتی ایران بیشتر به صورت فله و در کارتن های ۵ تا ۱۰ کیلو گرمی، کارتن های ۲ الی ۳ کیلویی چیده شده و بسته های کوچک ۱۲ عددی ۵۰۰ الی ۸۰۰ گرمی (در بازار به صورت خرمای مضافتی ۲ردیفه یا خرمای مضافتی ۳ردیفه موجود می باشد) در یک مادر کارتن می باشد.

البته لازم به ذکر است با توجه به اینکه خرمای مضافتی ابتدا به صورت فله جمع آوری می شود بنابراین می توان در هر بسته بندی و وزن متناسب با سفارش تامین و عرضه شود.

انواع بسته بندی خرما مضافتی

با انواع خرما مضافتی و ویژگی های آن بیشتر آشنا شویم

خرما مضافتی ( رطب مضافتی )  از ارقام خرما های ممتاز ایران می باشد که طعم و کیفیت بسیار عالی دارد.

رنگ خرمای مضافتی قرمز مایل به مشکی ( بور ) یا قهوه ای پررنگ و حتی مشکی می باشد. خرمای مضافتی دارای پوستی نازک، بافتی نرم و رطوبت ۱۵ الی ۴۰ درصد می باشد. قابل ذکر است که این ویژگی ها در مناطق مختلف متفاوت می باشد.
سابقه کاشت و برداشت خرمای مضافتی در ایران بیش از چند هزار سال می باشد و پراکندگی تولید آن در ایران بسیار وسیع می باشد.
از جمله این مناطق می توان به بم، ایرانشهر، جیرفت، سراوان، عنبرآباد، بروات، نرماشیر، ریگان، کهنوج، قلعه گنج، حاجی آباد ….. اشاره کرد. انواع خرمای مضافتی ایران، خرمای مضافتی بم، خرما مضافتی ایرانشهر، خرمای مضافتی سراوان و خرمای مضافتی جیرفت شهرت جهانی دارند.

خرما مضافتی بم  خرما مضافتی جیرفت  خرما مضافتی سراوان

خرما مضافتی بم | رطب مضافتی بم

خرما یا رطب مضافتی بم مرغوب ترین، با کیفیت ترین و ماندگار ترین رقم خرمای مضافتی ایران می باشد.
سطح زیر کشت خرما مضافتی در بم و حومه آن بیش از ۲۸٫۰۰۰ تن می باشد.
خرمای مضافتی بم دارای بافت نرم و گوشتی، پوست نازک و رنگ مایل به مشکی دارد.
ماندگاری این محصول به شرط انکه در محل مناسب نگهداری شود حتی بیش از یک سال می باشد.
البته بهترین شرایط نگهداری خرمای مضافتی بم در سردخانه و در دمای بین ۵- تا ۵+ درجه سانتی گراد می باشد.
محبوبیت خرمای مضافتی بم آنقدر بالاست که بسیاری خرمای مضافتی مناطق دیگر را با برند خود و عبارت محصول بهترین نخلستان های بم به بازار عرضه می کنند.
بنابراین خرید خرما مضافتی از مراکز معتبر و با سابقه خوب توصیه می شود.

خرما مضافتی درجه یک

انواع شرکت خرما مضافتی

همانطور که در بالا اشاره شد میزان تولید و تقاضا برای خرما مضافتی ایران بسیار بالاست و این باعث شده به مرور زمان در هر یک از مناطق بالا سردخانه و همچنین شرکت های متفاوت با برند های مختلف شروع به فعالیت کنند.
اما با توجه به گسترده انواع شرکت های خرما در ایران می بایست مجموعه هایی را در نظر گرفت که همواره فاکتور های زیر را برای مشتریان خود رعایت می کنند:

  • پایبندی به تعهدات
  • رعایت حقوق مشتری
  • توانایی تامین خرمای مضافتی یکدست در طول سال
  • عرضه خرمای مضافتی با قیمت مناسب و دسته اول
  • تجربه خرید و فروش خرمای مضافتی در بازار داخل و صادرات
  • امکان بسته بندی خرما مضافتی در اوزان مختلف و تحت برند

مجموعه بازار خرما مضافتی | رطب مضافتی ایران همواره توانسته با رعایت موارد ذکر شده نیاز خریداران رطب مضافتی را در بازار داخل و مخصوصا صادرات را برآورده کند.

شرکت خرما صادراتی شرکت خرما شرکت بسته بندی خرما

قیمت انواع خرما مضافتی درجه یک

همانطور که می دانید قیمت خرما مضافتی در بازار تابع عرضه و تقاضا می باشد. به عبارت دیگر در بازار خرما مضافتی ایران هرچه تقاضا برای خرید خرمای مضافتی افزایش یابد به دنبال آن قیمت خرما یا رطب مضافتی نیز افزایش می یابد و برعکس.
علاوه بر این، موارد زیر بر قیمت خرمای مضافتی ( رطب مضافتی ) تاثیر گذار است:

  • منطقه برداشت خرمای مضافتی
  • نوع بسته بندی خرمای مضافتی
  • کیفیت خرمای مضافتی
  • یکدست بودن خرمای مضافتی

همچنین موارد دیگری از جمله میزان تولید خرما مضافتی در آن سال، ریسک سیاسی کشور و همچنین قیمت سایر ارقام خرما ایران نیز میتواند به صورت غیر مستقیم بر قیمت خرمای مضافتی تاثیر گذار باشد.

لیست قیمت خرما مضافتی

با توجه به نوسانات قیمت رطب مضافتی بهتر است با ما در ارتباط بوده و از قیمت روز رطب مضافتی ایران مطلع شوید.

خرما مضافتی صادراتی درجه یک ایران

فاکتورهای مختلف وجود دارد تا تقاضا برای خرید خرما مضافتی در بازار داخل و صادرات آن در بازارجهانی رو به افزایش باشد.
از جمله این موارد می توان به قابلیت تامین در تناژ بالا، قیمت مناسب، طعم خوب و دلچسب، بسته بندی شیک و مشتری پسند، ماندگاری بالا، حمل و نقل راحت و …. اشاره کرد.
تمامی این موارد باعث شده علاوه بر خریداران خرما مضافتی در بازار داخل، صادرات خرما مضافتی نیز هر ساله افزایش یابد.
طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، صادرات خرما مضافتی ایران همواره در راس ارقام خرما های صادراتی قرار داشته است.
از جمله مقاصد صادرات خرمای مضافتی ایران کشورهای، هند، پاکستان، عراق، ترکیه، روسیه، سوریه، قزاقستان، افغانستان، چین، اتریش، آلمان، اندونزی، انگلستان، اوکراین، بلاروس، آمریکا، ایتالیا، کره، دانمارک، ژاپن، شیلی، فرانسه، گرجستان، آذربایجان، ازبکستان می باشد.

صادرات خرما مضافتی

خرما مضافتی درجه یک

حتما در بازار خرید و فروش خرمای مضافتی شنیده یا دیده اید که هر کس به دنبال خرید خرما مضافتی درجه یک می باشد.

اما این نکته بسیار حائز اهمیت است که درجه یک بودن خرما مضافتی یک معیار نسبی است به عبارت دیگر امکان دارد یک نوع خرما مضافتی برای مشتری بازار هدفی یا منطقه ای یا کشوری لوکس و درجه یک تعریف شود و برای بازاری دیگر درجه دو یا معمولی.

علاوه بر خوش رویت بودن بار، یک رابطه مستقیم بین وزن  کارتن خرما و کیفیت آن وجود دارد، به عبارت دیگر خرما مضافتی هرچه وزن مادر کارتن آن بیشتر باشد کیفت آن بالاتر می شود. در نتیجه خرمای آن گوشتی تر، درشت تر و مقداری شیره دار هم خواهد بود.

بسیاری بر این باورند که خرما مضافتی شیره دار کیفیت مناسب ندارد، در حالی که این موضوع کاملا برعکس می باشد

بهترین رطب مضافتی برای صادرات باید دارای مشخصات زیر باشد. هرجه این معیار ها بیشتر در بار رعایت شود قطعا محصول انتخابی شما با کیفیت تر خواهد بود.

خرمای مضافتی درجه یک

  • وزن کارتن بزرگ ( مادر کارتن ) رطب مضافتی باید کمتر از ۷٫۵ کیلو باشد.
  • با توجه به طولانی بودن زمان حمل و نقل، رطب مضافتی ترجیحا شیره دار نباشد.
  • خرمای مضافتی خوش رویت باشد.
  • چیدمان خرما در بسته های کوچک باید ۴*۴ باشد.
  • مادر کارتن آن یک رنگ و محکم و بازار پسند باشد.
  • رنگ خرما هم هرچه مشکی تر باشد به مراتب مشتری پسند تر خواهد بود.