خرما استعمران یا خرما سایر
پنج شنبه , مرداد ۲ ۱۳۹۹
خانه / خرما ربی

خرما ربی

خرما ربی یکی از بهترین ارقام خرمای ایران می باشد که به صورت تناژ بالا مورد تامین بوده و از خرماهای پر صادرات ایران می باشد. این خرما توسط بسیاری از تجار پاکستان از کشاورزان ایرانی خریداری شده و با نام خرما ربی پاکستان در بازار جهانی عرضه می شد اما امروزه این خرما با نام خرما ربی سیستان و بلوچستان ایران در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) ثبت جهانی شده است. شکل و ظاهر این محصول باعث شده تا آن را در طبقه نیمه خشک قرار دهند به همین دلیل خرما خشک ربی هم نامیده می شود. در این استان خرما های دیگر از جمله خرما مضافتی و خرما های شکری، حلیله، آبروگن، کَلَگی، چربان، حاشه‌ای، جوانداک، اشکنجک، پُپو، دِسکی، وردیوار، بَرنی، کلوت، مُلسی و کروچ کشت می شود.

انواع خرما خشک ربی

مهد کشت و برداشت این محصول استان سیستان و بلوچستان می باشد. این محصول در مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان کشت می شود که از مهم ترین و معروف ترین مناطق که بهترین این محصول را میتوان تامین کرد به ترتیب خرما ربی ایرانشهر و سراوان و منطقه دامن و دلگان و خاش و سوران و زابل نام برد.

خرید و فروش خرما ربی

تقریبا اواخر مرداد خرید خرما ربی آغاز شده و خریداران خرما اقدام به تهیه این محصول از کشاورزان میکنند. فروش خرما خشک ربی در اول فصل در سبد های مختلف و بیشتر در کارتن های معروف به کارتن موزی یا کارتن انبه صورت گرفته و سپس خریداران این نوع خرما محصول را به کارگاه ها انتقال داده و بسته بندی می کنند.

بسته بندی خرما ربی بعد از انتقال به کارگاه توسط این مجموعه متناسب با سفارش شستشو شده و حتی روغن خورده بسته بندی می شود. برای صادرات خرما خشک ربی بسته بندی های ۱۰ و ۵ کیلویی و بسته بندی های کوچک زیپی و بسته های مقوا ای مناسب می باشد.